Якість замороженої риби можна визначити за кількома факторами. Якщо це риба без голови, то на зрізі повинен бути рожевий колір, в деяких випадках колір може бути білим. Сама тушка теж не повинна бути білого кольору, окрім випадків, коли це природний колір риби.
Якщо тушка з головою але патрана, то обов'язково потрібно звертати увагу на черевце та внутрішню поверхню риби. Черевце не повинно бути завітреним, а всередині черевця не повинні стирчати кісткиcтому, що це перша ознака неякісної та несвіжої риби.
Після дефростації риби м'ясо повинно бути щільним та пружним на дотик, зяброві пелюстки повинні бути червоними або рожевими, але не бурими, та риба не повина мати відразливого запаху.Охолоджену рибу привозять по вівторках і четвергах. Заморожена і солона приїжджають кожен день.
Егерзунд - це норвезький містечко, в якому знаходиться один з п'ятнадцяти заводів «Egersund» (один завод ще в Данії). Займається промислом оселедця, мойви та скумбрії.
У банкової ікрі мільйон відсотків є Біоконсерванти і Біостопи. У нас же справжня жива ікра з Аляски. У кімнаті для дефростації ми вночі її розморожуємо, а днем продаємо. На завтра не переноситься нічого! В ікрі, яка продається в наших магазинах, немає консервантів, тому строк зберігання ікри становить 3 дні з моменту продажу.
У нашому магазині ми принципово не продаємо продукцію з Китаю і В'єтнаму. Наприклад, ми не беремо пангасіус. В'єтнамці один рік вирощують рис, а потім затоплюють поля і вирощують пангасіуса. А він їсть абсолютно все, може зжерти чохол від айфона!
Щопонеділка ми чистимо вітрини і склади магазину від продукції минулого тижня і готуємо місце для нової партії морепродуктів. На другий-третій день після забою свіжа риба - на вітрині магазину Egersund Seafood в Києві. Ми продаємо її 4-5 днів, хоча, за стандартами ЄС, допустимий термін реалізації - 14 днів з дня виробництва. Нереалізована риба або продається з великою знижкою в інші магазини, або утилізується.
Бувають випадки, коли продукція псується на наступний день після покупки. Або після довгої спекотної дороги влітку на автомобілі продукт набуває неприємного запаху. Все це побічний ефект відмови від застосування Біостоп і консервантів. Ми обов'язково інформуємо про терміни вживання продукції при продажу, але також важливо дотримуватися температурного режиму зберігання. При порушенні рекомендованої температури на 5-10 градусів протягом декількох годин терміни зберігання значно скорочуються. Ми рекомендуємо вживати наші продукти в день покупки і дотримуватися режиму зберігання під час транспортування за допомогою термосумок і акумуляторів холоду або льоду, який ми надаємо в магазині.
Ми єдині в Україні, хто доставляє лосось літаком. На третій день після забою лосось вже на вітрині. У світі таку свіжу рибу продають тільки в Норвегії та Японії, куди лосось теж доставляють літаком. Що стосується не норвезької продукції - ми купуємо морепродукти тільки високої якості у перевірених партнерів по всьому світу. Це завжди дорожче середньостатистичного пропозиції.