• Головна
  • Про нас
    • Вакансії
  • Наша продукція
    • Наша продукція
    • Кав'яр на льоду
    • Охолоджена риба
    • Холодна кімната
    • Копчена риба
    • Бочкова солона риба
    • Гастрономія
  • SEAFOOD BAR
    • SEAFOOD BAR
    • Бутерброди
    • Закуски
    • Суп
    • Суші
    • Гриль
    • Соуси
  • ЦІНИ
    • Магазин "Позняки"
    • Магазин "ЦУМ"
    • Магазин "Скаймол"
  • Книга рецептів
  • Поради
  • Блог
  • Контакти
    • Доставка

Довідка: +380 (67) 219 77 47

Language: English

VI ER EKSPERTER PÅ FISK

Egersund Seafood
Egersund Seafood
  • Головна
  • Про нас
    • Вакансії
  • Наша продукція
    • Кав'яр на льоду
    • Охолоджена риба
    • Холодна кімната
    • Копчена риба
    • Бочкова солона риба
    • Гастрономія
  • SEAFOOD BAR
    • Бутерброди
    • Закуски
    • Суп
    • Суші
    • Гриль
    • Соуси
  • ЦІНИ
    • Магазин "Позняки"
    • Магазин "ЦУМ"
    • Магазин "Скаймол"
  • Книга рецептів
  • Поради
  • Блог
  • Контакти
    • Доставка

Сайда та її особливості

Один з основних принципів здорового способу життя – регулярне споживання риби та морепродуктів. Вже багато сказано про корисні властивості омега-3 кислот, які є головними складовими морської риби та морепродуктів. Згідно з останніми дослідженнями, поліненасичені жирні кислоти омега-3 запобігають запальним процесам, зменшують депресію і тривожність та діють як природній засіб від стресу та його наслідків. Безперечно можна з легкістю купити капсули риб'ячого жиру омега-3, які до речі виготовляють з пікши, сайди та тріски, у найближчій аптеці. Але чи не варто взяти процес в свої руки та зробити споживання сайди або інших видів риби щотижневою сімейною традицією?

Сайда – один з багатьох видів морської риби, яка дуже популярна серед покупців нашого магазину завдяки багатьом корисним властивостям для здоров'я. Якщо сайда ще не є складовою частиною Ваших кулінарних вподобань, щиро радимо Вам оцінити її смакові особливості, які дещо близькі до м’яса тріски. В нашому магазині є декілька позицій до Вашої уваги – охолоджена сайда або свіжоморожене філе сайди.

Сайда - хижа риба, яка відрізняється своїм оригінальним зовнішнім виглядом. Її голова має загострену форму досить темного відтінку, в той час як саме тіло риби забарвлене в сріблясто-оливковий колір з жовтуватим відтінком на боках. Черевце рибини має світло-сріблястий колір. З усіх риб сімейства тріскових сайду відрізняє світла смуга, розташована на одному з боків уздовж всієї спини.

Сайда – один з багатьох видів морської риби, яка дуже популярна серед покупців нашого магазину завдяки багатьом корисним властивостям для здоров'я. В нашому магазині є декілька позицій до Вашої уваги – охолоджена сайда або свіжоморожене філе сайди.

Сайда відноситься до столових сортів риби з низьким відсотком вмісту жиру, але при цьому вважається такою ж поживною, як і лосось. Наприклад, тільки нежирні сорти риби, такі як сайда, повинні бути включені в меню пацієнтів, які страждають розладом роботи шлунково-кишкового тракту. Жирна риба сприяє нормалізації жирового обміну в організмі, тим самим знижуючи рівень холестерину. Але такі сорти корисні тільки для здорових людей. Не варто забувати, що сайда - це ще й столовий сорт риби, який використовують кулінари всього світу.

М'ясо сайди давно цінується нарівні з м'ясом хека або тріски. І це зовсім не дивно, адже воно є незамінним джерелом вітаміну B12, який сприяє гарному кровотворенню, підвищує імунітет, прискорює метаболізм та поліпшує зір. М'ясо сайди містить рекордну кількість фосфору і кальцію, які дуже корисні для кісткових тканин людини. Цинк, який також є у складі м’яса сайди, позитивно впливає на гормональну систему чоловіків і жінок. Більш того, достатня кількість цинку в організмі людини сприяє розвитку інтелектуальних здібностей. Печінка сайди та її жир сприяють зміцненню імунітету та оновленню клітин. Найбільш корисно регулярно вживати страви з м'яса сайди дітям, вагітним жінкам та годуючим матерям, людям похилого віку, а також людям, які перенесли важкі операції.

М'ясо сайди має неймовірно дивовижний аромат, ніжний смак, а за зовнішнім виглядом зовсім не схоже на філе білої морської риби. М'ясо має злегка сіруватий відтінок та досить щільну структуру. За рівнем соковитості філе цієї тріскової породи можна оцінити як середнє.

При приготуванні, смакові властивості м'яса особливо розкриваються при маринуванні, засоленні або приготуванні на пару. Смак сайди розкривається зовсім по-новому у поєднанні з овочами. Використання спецій та приправ особливо відтіняє та змінює смак риби. А якщо в страву додати трохи білого вина, то смакові відчуття будуть зовсім дивовижними.

© 2018 ТОВ "МАГАЗИН ЕГЕРЗУНД". САЙТ РОЗРОБЛЕНИЙ ТА ПІДТРИМУЄТЬСЯ   Intelsea.com