Оселедець Matias

Оселедець Matias

Місце вилову— бухта Егерзунд та навколишні води. Час вилову — травень — липень. Сорт солиться на власному заводі в місті, яке також носить назву Егерзунд.
Ім’я Матіас носять виключно молоді, дозрілі оселедці, до періоду нересту виловлені в бухті біля міста Егерзунд з травня по липень і засолені просто на місці вилову. Така риба встигає набрати повноцінний набір жирності й корисних мікроелементів, які мали б дістатися ікрі, але дістануться цінителям ніжного смаку. В Україні здебільшого трапляється минулорічний Матіас, і тільки в Egersund Seafood ви гарантовано отримаєте оселедців сезону з травня до липня 2016.
Матіас — це більше, ніж риба; це справжній європейський культ морського делікатесу!

Егерзунд, рік заселення — 1838. Місто у найбільшій природній гавані на південному узбережжі Норвегії. Регіональний осередок рибальської промисловості.Тут ідуть вилов та первинна обробка оселедця, скумбрії та іншої риби.