Запечена тріска у стилі “En papilotte”

Запечена тріска у стилі “En papilotte”

Запечена тріска у стилі “En papilotte”
  • Порція: 4 особи
  • Час: 30 хв
Роздрукувати

“En papilotte”, що з французької мови перекладається як "в пергаменті"- спосіб приготування, в якому їжу розміщують у конверті, а потім запікають. В якості “конверта” використовують пергаментний папір, паперовий мішок або алюмінієву фольгу. Оболонока “конверту” таким чином стримує випаровування вологи з їжі.
Риба запечена в «конверті» це, скоріше, спосіб приготування і сервіровки, ніж певний рецепт. Метод випікання у «конверті» надзвичайно популярний у всьому світі завдяки важливим його перевагам: мінімальне використання жиру, чудове збереження натурального смаку і соку продукту, максимальне збереження складу корисних елементів і, звичайно, швидкість приготування.

Інгредієнти

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Поріжте овочі тонкою соломкою, та трохи припустіть їх на сковороді у вершковому маслі. Додайте естрагон і лимонний сік.
  3. Відірвіть чотири частини паперу для випічки, 40 х 40 см. Наріжте рибу на шматочки приблизно 5 х 5 см, та трохи масла кубиками. Викладіть на папір. Додайте овочі. Приправте естрагоном, лимонним соком, сіллю та перцем. Збризніть невеликою кількістю оливкової олії.
  4. Складіть папір по діагоналі і створіть невеликі складки вздовж краю так, щоб утворився щільний пакет. Запікайте в духовці близько 10 хв. Подавати зі свіжою зеленню петрушки і шматочками лимона.

Вам також сподобається

Автор Wenche
Andersen

Венке Андерсон працює в якості кухаря-ведучого кулінарного шоу на телевізійному каналі Норвегії TV 2. З 2006 року вона була призначена "Послом кулінарних традицій Норвегії", є автором кількох кулінарних книг.